Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Кризата във Франция тепърва започва

Политологът Калоян Методиев, Клуб Investor, 29.04.2017

Политологът Калоян Методиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Политологът Калоян Методиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изборите във Франция не дадоха решения за излизане от кризата. Напротив, страната влиза в нов период на криза, това е просто прелюдията. Това коментира политологът Калоян Методиев в ефира на Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му близостта между третия и четвъртия кандидати е била изненадваща и е знак за "равномерно нацепване на френския политически живот". Според политолога това е потвърждение на засилващата се пропаст между елити и граждани, започнала миналата година с австрийските избори.

"Лявото и дясното се сляха до такава степен, че вече няма разлика помежду им", каза Методиев, допълвайки, че са се отдръпнали от реалните проблеми като бежанската криза и бюрокрацията в Брюксел. 

Анализаторът коментира и първите 100 дни от управлението на Доналд Тръмп. Според него обръщането към външната политика и атаката в Сирия изразяват безсилието на американския президент да контролира и променя процесите вътре в държавата. 

Защо Brexit е добро решение за Великобритания? Как България ще бъде засегната от референдума в Турция? Ще ескалира ли напрежението на Корейския полуостров? 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor