Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Как ще се регулират превозите при революцията в транспорта

Автомобилният експерт Калоян Желев, Клуб Investor, 29.04.2017

Автомобилният експерт Калоян Желев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Автомобилният експерт Калоян Желев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Регулирането на достъпа до пътна инфраструктура в зависимост от емисиите на превозните средства е не само инструмент за развитие на инфраструктурата, но преди всичко инструмент за въздействие върху автомобилния парк на дадени общества. Така държавите чрез своята регулация карат пряко или косвено обществата да обновяват автомобилния си парк. Това коментира автомобилният експерт Калоян Желев в ефира на Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

"Ако гледаме с хоризонт 30-40-50 години напред и с фокус автономна мобилност, бъдещето на съвременната инфраструктура е немислимо без нейното привеждане в едно ново състояние. То е свързано с колосални инвестиции, част от които са немислими", допълни Желев.  

По думите му, ако на 31 май бъде решено, че пътните такси в ЕС стават зависими от въглеродните емисии на автомобилите, въпросът за състоянието на автомобилния парк у нас ще излезе с още по-страшна сила. 

Какво трябва да се случи, за да започне обновяването на автомобилния парк в България?

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor