Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Какво стои зад успеха на българско мобилно приложение с над 10 млн. сваляния

Росица Узунска, Sunspot Studio, Клуб Investor, 01.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Стартъпът вече е компания. Стартирахме преди три години. Занимаваме се с мобилни приложения за Android. Най-успешното ни такова с над 10 млн. сваляния е часовник – Digital Clock Widget Xperia. То показва както часа, така и метеорологичното време.

Това каза в „Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков Росица Узунова от Sunspot Studio, компания, разработила приложението за Android с над 10 млн. сваляния Digital Clock Widget Xperia. Фокусът на разговора в студиото на предаването беше поставен върху спецификита на проекта по пътя му към успеха.

„Има няколко начина за монетаризиране на свалянията. Основният е с реклама, а хората също така си купуват и премиум версията, за да отключат повече функции“, коментира още тя.

„Имаме още няколко проекта, но те не са толкова успешни. Научихме се да следваме пътя на успеха и затова следващият ни продукт ще бъде друг часовник“, разкри Узунска.

„Най-важното е самият продукт да е добър. Има най-различни маркетинг стратегии. Повечето хора тръгват с една идея в главата си и смятат, че това е най-доброто, което могат да направят. Но понякога клиентът иска нещо по-различно. Тогава, разработчикът е изправен пред доста важен избор – дали да послуша клиента и да изневери на идеята си, или да продължи да я защитава. При нас правилният избор беше да последваме клиента“, каза тя.

Вижте повече във видеото:

 

 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor