Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Икономическите перспективи с оглед на бъдещото правителство

Евгений Кънев, упр. партньор в Маконис, Клуб Investor, 01.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Не бих казал, че изборния резултат е много добър от гледна точка на това, че, предвид промените в бизнес средата и предстоящото европредседателство, се очакваше да има малко по-различна конфигурация в парламента. Но явно такава не е била възможна. Това, което оттук нататък може да си пожелаем, е такова правителство, което да запази рамката, която има в момента и да продължи с разумното управление на публичните финанси, което беше голям плюс в рамките на предния мандат.

Това каза в предаването „Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков управляващият партньор в „Маконис“ Евгений Кънев, коментирайки икономическите хоризонти пред бъдещият кабинет.

„Песимист съм по отношение на евентуални стъпки за членство в еврозоната. Не виждам в момента такава воля в състава на новото Народно събрание“, добави той.

„Резултатът от изборите можеше да бъде много по-лош и да бъде свързан с големи разходи в бюджета, с увеличение на преките данъци“, каза гостът в студиото.

„При условие, че, както казват, е малко вероятно да има правителство без ГЕРБ, се надявам да бъде продължена инерцията, което означава да се подобрява във времето данъчната събираемост, да няма големи и излишни разходи, обслужващи популистки политики, както и дългът, който започва да тежи на България като дял от БВП, да не се увеличава“, коментира Кънев.

Целия разговор вижте тук:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor