Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Ще останат ли необрани английските ягоди след Brexit

Мартин Табаков в Клуб Инвестор, 04.03.2017

Мартин Табаков, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартин Табаков, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Срокът, който Тереза Мей си постави – в рамките на две години да успее да извади Великобритания от ЕС - е твърде оптимистичен и нереален. Това каза политологът Мартин Табаков в предаването „Клуб Инвестор“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

За се сключи търговското споразумение между ЕС и Канада СЕТА бяха нужни 7 години, а това е свободно търговско споразумение от класически тип, което е нещо познато, каза гостът. „А Великобритания иска нещо непознато. ЕС не познава такава форма на икономическо сътрудничество, каквото иска Великобритания“.

„Мей заяви, че иска да излезе от единния пазар, но в същото време иска пълен достъп до него. Какво на практика означава това се питат всички, включително и от Европейския парламент. Такава формула трябва да се измисли тепърва“.

Британското общество е далеч от консенсус за или против Hard или Soft Brexit, подчерта още събеседникът.

Какво целят „бунтуващите се актьори“ във Великобритания? Има ли връщане назад от Brexit? Задава ли се нов референдум за независимост в Шотландия? Ще загуби ли или ще спечили Шотландия от едно отделяне от Великобритания? Ще останат ли необрани английските ягоди? Защо британците недолюбват източно-европейските емигранти?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor