Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Щетите от търговска война между САЩ и Европа биха били двупосочни

Андрей Стойчев, главен дилър в Делтасток, Клуб Investor, 18.02.2017

Андрей Стойчев, главен дилър в Делтасток. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Андрей Стойчев, главен дилър в Делтасток. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарите калкулират риска от потенциална търговска война между САЩ и Европа. Щетите от сбъдването на подобен сценарий биха били двупосочни. Това коментира главният дилър в Делтасток Андрей Стойчев в ефира на Клуб Investor с Ивайло Лаков. 

По думите му с политиката, която се опитва да провежда Тръмп в момента се намираме на прага на потенциална търговска война.  

Очакванията за промяна в данъчната политика и намаляване на регулациите са основен двигател на покачването на американските индекси в момента, коментира още дилърът.  

"Протекционистките мерки на Тръмп не са насочени към подобряване на световната, а единствено към подобряване на американската икономика. Това обаче се нрави на инвеститорите и местните компании", коментира Стойчев. "Маржовете на печалбите се очаква да станат по-големи с намаляването на данъците и на регулациите, което ще позволи на доста компании да подходят по-иновативно към своите начинания", допълни той. 

Как се представят европейските пазари на фона на предстоящите избори в редица страни? 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor