Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

5% очакван ръст на автомобилните продажби в света през 2016

Косьо Томов, гл. редактор на Automedia, Клуб Инвестор 17.12.2016

Производството на BMW 7-ма серия в Джакарта, Индонезия Снимка: Dimas Ardian/Bloomberg Производството на BMW 7-ма серия в Джакарта, Индонезия Снимка: Dimas Ardian/Bloomberg

Още няма финални данни, но най-вероятно пазарът на автомобили ще нарасне в глобален план с около 5% през 2016. Това заяви редакторът на "Колела" по Bulgaria ON AIR и главен редактор на Automedia Косьо Томов в Клуб Инвестор с Ивайло Лаков.  

Годината не е никак лоша за автомобилите и най-вероятно продажбите ще надхвърлят миналогодишните 74 млн машини, каза Томов. Това е изумително, като се има предвид, че през 90-те в нито една година те не преминаха 40 млн, подчерта той. 

Проблемът на този сектор е, че се създаде една култура на очакване на непрекъснато подобряване на рекордите, отбеляза главният редактор на Automedia. Това означава, че, ако в дадена година един автомобилен производител няма рекордни резултати, това ще е разочароващо за инвеститорите независимо от това, че става дума за печалби в рамките на милиарди долари, допълни редакторът на "Колела" по Bulgaria ON AIR. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Клуб Investor