Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Политиците у нас продължават с личните нападки, вместо да се обърнат към хората

Д-р Евелина Христова, преподавател в НБУ, в Клуб Инвестор, 19.11.2016

Д-р Евелина Христова, преподавател в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Евелина Христова, преподавател в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Президентската кампания у нас беше кратка на фона на тенденцията в световен мащаб, където се водят доста по-дълги кампании. Много от партиите закъсняха и до последно бавиха кандидатурите си, като това остави усещане у избирателите, че тези избори не са толкова важни. Имайки предвид събитията след резултатите от изборите обаче си даваме сметка, че президентските избори и кампанията бяха много важни. Това каза д-р Евелина Христова, преподавател по политически комуникации в Нов български университет (НБУ) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването Клуб Инвестор с водещ Ивайло Лаков. Тя коментира темата за посланията в президентската кампания в България и влиянието им върху резултатите.

Политическите партии у нас не си дават сметка, че кампанията трябва да тече в рамките на една година, за да могат да изградят концепциите си и да отправят своите послания.

Политиците у нас не са свикнали и с факта, че политическият диалог, който водят със своите опоненти, не е същият, който трябва да водят с гласоподавателите и своите избиратели. В последния месец преди изборите кандидатите продължиха с личните нападки и оправдания вместо да се обърнат към хората. Разговорът с гражданите означава скъсяване на властовата дистанция, коментира д-р Христова.

Най-силният коз на спечелилия изборите ген. Румен Радев беше неговата личност, коментира д-р Христова победата на президентските избори на независимия кандидат, подкрепен от Българската социалистическа партия (БСП).

По-подробен преглед на президентската кампания у нас и повече за средствата на българската политическа комуникация можете да видите във видеото с целия анализ на д-р Евелина Христова:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor