Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Уискито като печеливша инвестиция

Владимир Николов, директор на Maxxium, Клуб Инвестор, 29.10.2016

Владимир Николов, директор на Maxxium. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Николов, директор на Maxxium. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Уискито е най-голямата категория в областта на алкохола, която се внася в България и се нарежда на трето място от всички категории, които се консумират в страната. Това коментира директорът на Maxxium Владимир Николов в предаването "Клуб Инвестор" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му потребителската култура се промяна. "Японското уиски също си пробива път, като в днешно време то е едно от най-търсените на пазара",  отбеляза той. "Променя се и начинът на консумация – набляга се повече на качеството, отколкото на количеството", допълни Николов.

Най-голям пазарен дял на българския пазар има скоч уискито (56%), следвано от ирландската категория, докато американските уискита заемат трета позиция с пазарен дял около 18%, сподели още той.

По думите му се увеличава и броят на уиски колекционерите в България.

По отношение на най-купуваните видове уиски алкохол в магазинната мрежа Николов открои като най-търсени тези в ценовия диапазон до 14 лв, следвани от видовете уиски в ценовата гама 15-25 лв и съответно 30-35 лв.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor