Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Новите тенденции в жилищното строителство в България

Арх. Бойчо Бойчев и Съби Георгиев в Клуб Инвестор, 22.10.2016

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Клиентът става все по-взискателен. Иска все по-високо качество на вложените материали, по-добра визия, не е съгласен на никакви компромиси по отношение на функционалността. Това е нещо ново. Преди хората купуваха това, което се продава и намираха начин да живеят там. Това каза арх. Бойчо Бойчев от Съюза на архитектите в България в предаването „Клуб Инвестор“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. "Тенденцията е такава, че много нови инвеститори влизат на пазара и всеки търси начин да покаже повече и да даде по-голяма екстра на бъдещите притежатели, да стане интересен и привлекателен", допълни Бойчев.

"Трябва да бъде спазена нормативната уредба при строителството, трябва да бъдат предвидени всички рискове, които могат да възникнат, като пожар, и проектът да отговаря на тези изисквания, а материалите, които се използват при такъв тип защита, да имат съответния тип документи и необходимото качество", каза от своя страна Съби Георгиев, търговски мениджър на Promat, компания, която се занимава с пасивна пожарозащита. 

На въпроса какъв град е София и дали е комфортен, арх. Бойчев каза, че ​както ние възприемаме чуждите столици и градове, от погледа на посетителите, "София е много харесван град, със сигурност! А ние, обременени от нещата на живота, виждаме прогреса, от една стана, но в същото време виждаме и недостатъците - целите, които си поставяме и невъзможността да ги постигнем".

"В града жилищата се използват предимно нощно време - преди и след работа. Поддържането на една макар и по-ниска температура от 13-14 градуса във времето през деня, когато не се използват жилищата, и след това подгряването вечер до температурата на комфорт, води до по-малък разход на енергия", каза арх. Бойчев.

Как изглежда сградата на бъдещето? Има ли смисъл проектът за саниране на жилищата? Имат ли бъдеще сглобяемите къщи в България?

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor