Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Нов български продукт вещае революция при лечението на белодробни заболявания

Д-р Милен Врабевски в Клуб Инвестор, 22.10.2016

Бизнесменът д-р Милен Врабевски. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бизнесменът д-р Милен Врабевски. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Гордост е, че български продукт ще излезе на световните пазари с европейско финансиране. Това каза бизнесменът д-р Милен Врабевски в предаването „Клуб Инвестор“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

„Продуктът е разработен от български учени. Това е едно изобретение на проф. д-р Тодор (Тед) Попов, чрез което ще се достигнат революционни нива в диагностиката на някои белодробни заболявания. Бързо ще се диагностицират рак, туберкулоза, хронична обструктивна белодробна болест, астма и др. По този начин, примерно ракът, може да се хване и през втората седмица, и лесно да се оперира, защото в този период е операбилен“.

Д-р Милен Врабевски е собственик и управлява най-голямата научно изследователска организация в Югоизточна Европа - Comac Medical.

„За прогреса са необходими експерти и ние сме длъжни да ги създаваме, за да си го гарантираме“.

Каква е ролята на несистемните играчи в образоването на младите хора и подготовката на кадри? Как се създава алтернатива на опорочената образователна система? Как се задържат кадри в родината чрез възпитание в родолюбие?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor