Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Европа и САЩ трябва да вървят заедно

Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ, Клуб Инвестор, 15.10.2016

Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) би могло да бъде икономическата трансатлантическата спойка между Европа и Америка. Това каза бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова в предаването "Клуб Инвестор" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ с оглед на геополитическите особености за Европа, в частност и за България, е важен изборът на кандидат за президент на САЩ, който ще съхрани трансатлантическата връзка. Европа не би могла да се справи сама с всички тежки рискове, на които е подложена и които предстои да се увеличават, коментира дипломатът. Тя отбеляза също, че прекъсването на тази връзка би означавало риск и за САЩ.

Американският конгрес може много тежко да затрудни живота на президента на САЩ, коментира още тя. 2/3 от членовете на републиканската партия искат победата на своя кандидат, от друга част - изразяват тотално разочарование и твърдят, че партията е разделена. В такава среда ще трябва да работи републиканският кандидат, ако бъде избран за президент, каза още тя.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor