Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Латиноамериканските държави и България

Анета де ла Мар, преподавател в Богота, Колумбия, в Клуб Investor, 27.08.2016

Анета де ла Мар, преподавател в Богота, Колумбия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Анета де ла Мар, преподавател в Богота, Колумбия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България няма толкова пари, колкото в Колумбия. Латиноамериканската държава се оказва много богата и, въпреки че има проблеми, винаги успява да излезе от тях. Това каза Анета де ла Мар, преподавател в Богота, Колумбия, в ефира на Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

Тя заяви, че има много малко българи в Колумбия и броят им намалява. По думите й жизненият стандарт в някои отношения е по-добър от този в нашата страна, а в други значително изостава. 

Де ла Мар коментира и отварянето на границата между Колумбия и Венецуела. "Колумбия е много важна за Венецуела, тъй като предлага стоки, които не могат да се намерят вече от години там. Границата беше отворена, защото всички бизнесмени, живеещи там, влязоха в криза и нямат възможност да правят бизнес", посочи тя. 

По думите й въпреки кризата Бразилия продължава да бъде най-важната в икономически план страна в Латинска Америка.

"Кризата е преди всичко политическа. Дойде един момент, в който се изчерпа управлението на президента Дилма Русеф и настъпи голям проблем, тъй като корумпираните политици и бизнесмени се опитаха да я свалят от власт. Не можем да говорим, че Дилма е корумпиран президент. Тя е един от най-добрите държавници, но не много добра в политическите разговори, както предишния президент", каза още Де ла Мар.

Целия разговор може да видите във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor