Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Нова услуга за изгодни международни транзакции стъпи в България

Мартин Богданов, директор на Paysera България, в Клуб Investor, 06.08.2016

Мартин Богданов, директор на Paysera България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартин Богданов, директор на Paysera България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дружеството Paysera стъпи и в България. То е глобална платформа, която предлага изгодни международни трансфери. Литовската компания стартира своята дейност през 2004 с предлагане на софтуери за електронни магазини, след което започва да предлага и методи за разплащания чрез виртуални ПОС терминали. През 2012 получава лиценз за електронни пари от Литовската централна банка и стартира своята дейност по международни преводи. Това каза Мартин Богданов, директор на Paysera България, в ефира на Клуб Investor с Ивайло Лаков по Bloommberg TV Bulgaria.

Той уточни, че е възможно да се правят транзакции и в страни, в които дружеството няма представителство, като към момента системата покрива над 180 държави. Няма такса за откриване, месечна такса върху сметката или за уеб банкиране. 

"Разликата между този тип дружества и банките е, че банките разчитат традиционно на взаимоотношенията си с клиенти, а тези компании се концентрират в една сфера, където биха могли да предложат добра услуга като качество и бързина", обясни Богданов.

Той посочи още, че услугата е достъпна за физически и юридически лица, като за физическите лица първите 30 превода всеки месец са безплатни. "Услугата ще спести от такси и комисиони за компании, които правят чести преводи на по-малки суми", допълни Богданов. 

Целия разговор може да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor