Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Поредното високотехнологично производство в България

Стефан Стайков и Ивайло Димитров, Клуб Инвестор, 30.07.2016

Ивайло Димитров (в центъра) и Стефан Стайков (най-вдясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ивайло Димитров (в центъра) и Стефан Стайков (най-вдясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Multivac е световен лидер във вакуумопаковането и ще строи завод в Божурище, който ще произвежда части и модули за машините. Това заяви директорът на Multivac Bulgaria Production Ивайло Димитров по Bloomberg TV Bulgaria. В „Клуб Инвестор” с водещ Ивайло Лаков, който, заедно с директора на националната компания „Индустриални зони” Стефан Стайков той говори за инвестицията в града, разположен на 5 км от София. До края на 2018 Multivac ще инвестира 37 млн лв, допълни Димитров, подчертавайки, че до края на другата година ще назначат още 100 души, достигайки 150. 

По думите на директора на Multivac Bulgaria позициите ще бъдат инженерни и изключително висококвалифицирани, изискващи боравене с машини с цифрово програмно управление, „а не обикновени стругове”. Поради това предлагаме възнаграждения няколко пъти над средните за България, допълни Димитров.

Националната компания „Индустриални зони” привлече Multivac в България, предоставяйки им комплексен набор от услуги, в допълнение на земята и инфраструктурата, като облекчената административна процедура и съдействие през целия път на стартиране на производството, каза Стайков. Съвсем скоро две компании ще бъдат обявени като инвеститори клас А, още две преминават през сертификационния процес, като водим преговори с още три, допълни той.

Индустриалната зона в Божурище се развива през последните 3-4 години доста интензивно, като в момента има 12 сертифицирани инвеститора там, както и 11 инвестиции, което е добро число за такъв кратък период от време, заяви Стайков. Тези 11 компании са инвестирали 100 млн лв до този момент, като сред тях има фирми, развиващи лазерната технология.

Чуйте повече: 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor