Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Възможни ли са балкански обединения на дребния бизнес

Веселин Халачев, председател на Сдружението за подпомагане на малкия и среден бизнес Обединени бизнес клубове в Клуб Инвестор, 2 юли 2016

Веселин Халачев, председател на Сдружението за подпомагане на малкия и среден бизнес Обединени бизнес клубове. Снимка: BloombergTVBulgaria Веселин Халачев, председател на Сдружението за подпомагане на малкия и среден бизнес Обединени бизнес клубове. Снимка: BloombergTVBulgaria

Предизвикателствата за малките и средни компании, имат ли достъп до финансиране, до Плана Юнкер – интервю на Веселин Халачев, председател на Сдружението за подпомагане на малкия и среден бизнес Обединени бизнес клубове в Клуб Инвестор с Ивайло Лаков на 2 юли 2016 по Bloomberg TV Bulgaria.

Какво би донесло сътрудничеството между дребния и среден бизнес на Балканите с цел постигане на по-голям мащаб, съвместно участие в проекти с европейско финансиране?

„Идеята се породи от участието ми в Асамблеята на малките и средни предприятия /SME Assembly/ в Люксембург в края на 2015”, каза Халачев.

Според Васелин Халачев дребният бизнес на Балканския полуостров не търси достатъчно партньорство, въпреки че няма административни пречки. „Проблем на манталитета на Балканските страни е”.

Примери за потенциални шансове за успешни партньорства на български играчи са:

„Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия – донякъде, Словения. За Румъния малко ни пречи езиковата бариера”, каза Халачев.

Гледайте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor