Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Какво е да инвестираш в първата българска ферма за сьомга

Валери Милованов, собственик на Кохоферм, в предаването Клуб Investor, 04.06.2016

Валери Милованов, собственик на Кохоферм. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Валери Милованов, собственик на Кохоферм. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За първи път в България и на територията на Европа в пълна рециркулационна система ще бъде отглеждана сьомга. Това каза Валери Милованов, собственик на Кохоферм/COHOFARM – първата българска ферма за отглеждане на сьомга в България, в предаването Клуб Investor с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Рециркулационна система представлява затворена система, в която водата, необходима за отглеждане на рибата, се получава от сондажни кладенци, обясни той. Системата е тествана и работи от много години в Чили, Северна Америка, САЩ, Канада и Европа.

Стойността на проекта възлиза на 5,5 млн. лв. Инвестицията е финансирана със собствени средства и кредит от Българска банка за развитие.

Фермата се изгражда с помощта на субсидия по Оперативна програма 2.1 на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, посочи Милованов. По думите му фермата ще изнася произвежданото количество продукция на външния пазар заради по-гарантираното реализиране в сравнение с пласирането й на вътрешния пазар.

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor