Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Около 500 лв. месечно струва погасяването на ипотечен кредит

Милена Витанова, мениджър в Societe Generale Expressbank в Клуб Investor, 21.05.2016

Банкноти от 50 лв. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Банкноти от 50 лв. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В големите градове като София, Варна, Бургас и Пловдив има сериозен ръст на продажбите на недвижими имоти, също съответно и на кредитите. Интерес към имотите има и в Стара Загора и Перник. Налице е сериозно раздвижване на целия имотен пазар, като продавачите са в по-силна позиция и не бързат с продажбите. Ниските лихви карат хората да предпочитат инвестиции в имоти, вместо да оставят парите си в банките. Това каза Милена Витанова, мениджър в Societe Generale Expressbank в предаването Клуб Инвестор по Bloomberg TV Bulgaria. 

При ипотечните кредити е добре клиентът да участва с поне 15%-20% собствени средства. Клиентите обикновено се насочват към кредит на стойност около 70 хил. евро, а вноските по погасяването му обикновено са около 500 лв. и 600 лв., коментира Витанова. 

Вижте повече за сроковете за погасяване на ипотечните кредити и последните тенденции на имотния пазар в страната в контекста на ипотечните кредити, както и колко поскъпват имотите в столицата и очаква ли ни балон на имотния пазар във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor