Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Половината флора и фауна - на изчезване и в Черноморския басейн

Веселина Кавръкова в Investbook, 19.03.2018

Периодът, в който ще се усетят драстичните промени в климата, зависи от начинът, по който ще се спазват споразуменията от Париж, но прогнозите са доста плашещи. Това каза Веселина Кавръкова, ръководител на WWF България, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Александър Костадинов. 

"Ефектите ще станат видими още до края на този век и ще изчезнат повече от половината от видовете на застрашените места. Това означава не само загуба на естетическа стойност за тези места - че губим ценни растителни и животински видове, еволюционни практики или знанието за това как се развива, но и влошаване на качеството на живот, включително и в градовете". 

Докладът на WWF разглежда 35 от най-ценните защитени природни места по света и тези, които са под най-голяма заплаха от измененията в климата са Арктика, Амазонка, Югозападна Австралия, някои територии в южната част на Африка. В Европа - Средиземноморието и Черноморският басейн, които много ще се изменят заради променящия се климат, каза гостът. 

Вижте целия коментар във видеото. 

Последни новини
Още от Investbook