Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Американските акции рязко спадат

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, 19.03.2018

Американските акции се присъединиха към глобалния спад в понеделник. Разпродажбата на технологичните акции изпрати индексите на Nasdaq до най-големите загуби от шест седмици. Докато се насочваме към последните часове на търговията, държавните облигации имат по-големи загуби, а новите фючърси на нефта се търгуват за първи път в четири сесии. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Александър Костадинов. 

"Продажбите на технологични акции бяха предизвикани от съобщения за пробив в данните на Facebook и усилията на Apple да направят собствени екрани. Facebook спадна до нива от преди пет години след съобщенията, че кампанията на Тръмп е използвала част от информацията, с която разполагат милиони потребители, за да спечели изборите. Технологичният маршрут добави към натиска, който се беше натрупал през уикенда във Вашингтон, тъй като спекулациите нараснаха, че президентът Доналд Тръмп може да се готви да уволни Робърт Мюлер, специалният съветник, който разглежда ролята на Русия и влиянието в изборите".

Спадът в акциите на Facebook е толкова тежък, че състоянието на основателя Марк Зукърбърг спадна с 3,8 милиарда долара, добави Кийнан.

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от Investbook