Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как изкуственият интелект може да стимулира туризма в България?

Христо Янев в Investbook, 08.03.2018

Изкуственият интелект в туризма помага при осъществяването на контакта с клиента, в поддържането на контакта и в навременното предлагане на туристическата услуга или търсенето на обратна връзка със самия клиент. Човекът се намесва там, където вече се правят самите резервации, когато трябва нещо да се уточни. Това създава една симбиоза, която е полезна за клиента и за туроператора, защото всичко се случва много по-лесно, отколкото само да има персонал, който да се грижи за всички отговори и за цялата комуникация. 

Това каза Христо Янев, управител на ВИП-Сливен ООД, в пряко включване от Берлин за предаването Investbook с водещ Александър Костадинов. Янев гостува в ефира на Bloomberg TV Bulgaria по повод изложението ITB Berlin Travel Trade Show, на което е поканен като лектор. 

Тази година лекцията на Янев ще бъде посветена на изкуствения интелект и човека в туровете и активностите.

"Това е една много интересна тема, защото изкуственият интелект днес е в телефоните на всеки един от нас, във всеки интернет сайт и това, включено в определени активности в туризма дава много възможности, които могат да се възползват, както туроператорите, така и потребителите на туристическите услуги". 

Всички страни са представени с огромни щандове на държавите, както  и отделни малки щандове на различни компании, каза още събеседникът. "България е представена в зала 15, като мястото не е много добро. Идвам на това изложение за осма поредна година и винаги залите с по-малки номера са много по-посещавани. Изложението е огромно като площ и са нужни няколко дни, за да бъде обходено". 

Това е за втора година. Предни години България е била в 3-та зала, в 5 или 6-та.

Изложението се посещава от около половин милион души и е най-голямото туристическо изложение в света. Всеки бизнес, представен на това изложение, носи много ползи за него, а има и имиджов ефект за държавите. 

Сделките се осъществяват в първите два дни, а и контактите са много важни, защото създаването на мрежи е най-важното нещо в туристическия бизнес. 

Очаква ли се ръст на туризма ако се използва изкуственият интелект в пълния му потенциал и къде могат да бъдат внедрени те? Защо изкуственият интелект има най-голямо бъдеще в нишовия туризъм и как да бъде измъкнат българският туристически продукт от капана на двуизмерността - морски и ски туризъм?

Вижте целия коментар. 

Последни новини
Още от Investbook