Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Има ли балон на имотния пазар в България?

Ралица Ценова в Investbook, 21.02.2018

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Напоследък изключително много се спекулира с въпроса дали има балон на имотния пазар в България. Има няколко основни неща, които ни дават основание да сме сигурни, че балон на имотния пазар в България в момента няма. Това каза Ралица Ценова от Home2U в предаването Investbook Bloomberg TV Bulgaria с водещ Александър Костадинов. 

"Една от причините да няма балон при имотите е, че покачването на цените, което наблюдаваме сега е обосновано за разлика от покачването на цените през 2007 точно преди кризата, каза гостенката. "Тогава се покачваха всички цени, на всички недвижими имоти в страната. В момента най-много нарастват цените в столицата, което се оправдава от покачването на броя на населението".

София и Варна са единствените градове в България с непрекъснато растящо население, но въпреки това в София темповете на нарастване са по-големи и абсолютни. Средните стойности на недвижимите имоти са по-високи, защото нарастването е по-високо в сравнение с това във Варна, подчерта Ценова. 

Каква бе 2017 и какви ще бъдат тенденциите за 2018? Има ли сезонност при продажбата на недвижими имоти? Има ли ръст при продажбата на имоти на зелено? 

Вижте видеото.

 

Последни новини
Още от Investbook