Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

За важността от Data Science в съвременния бизнес

Серги Сергиев, съосновател на Data Science Society, и Деян Пейчев, технически директор на Identrics, Investbook, 12.02.2018

Днес около нас има страшно много данни, които ни заобикалят – картинки, видеа, изображения, текстове. Именно това е бъдещето, а нашата задача, работейки с тези данни, е да ги анализираме, да правим препоръки, т.нар, recommendations. Те се използват навсякъде, например в автономните коли, при пазаруването в интернет.

Това каза пред Александър Костадинов в Investbook Серги Сергиев, съосновател на Data Science Society. Гост в студиото на Деян Пейчев, технически директор на Identrics.

Например когато си поръчваме нещо от интернет, препоръките, базирани на личностните ни предпочитания, които излизат на сайта, са също част от тази сфера на дейност, посочи оещ Сергиев.

„Посоката в момента е продуктите да стават все по-персонализирани, като това е от ключово значение за бизнеса.“

Българският бизнес обаче все още не използва широко подобни инструменти, като една от причините е ограничения размер на пазара ни, посочи от своя страна Деян Пенчев.

При разработката на подобни продукти има редица български проекти, но секторът тепърва предстои да се развива, допълни той.

Последни новини
Още от Investbook