Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Българинът застрахова най-често колата си, но ръст има и в други сфери

Жени Ангелова, директор Бизнес развитие в Брокер Инс, Investbook, 08.02.2018

Най-масовите застраховки в България са автомобилните, което не е изненада и е тенденция през последните години. Основно перо е застраховката „Гражданска отговорност“ заради задължителния й характер, както и застраховките „Каско“. Застрахователната култура на българина е приоритетно насочена към обръщане на внимание на автомобила си, но ръст вече за забелязва и в други сфери.

Това посочи в ефира на Investbook с водещ Александър Костадинов Жени Ангелова директор „Бизнес развитие“ в „Брокер Инс“.

През миналата година, отбеляза Ангелова, прави впечатление ръстът при имущественото застраховане. Една от причините за това са благоприятните условия за взимане на ипотечен кредит, но също така и това, че хората все повече обръщат внимание на недвижимото си имущество в светлината на честите природни бедствия през последните години.

Ръст бележат и застраховките „Живот“, като причина за това донякъде са ниските проценти по депозитите в банките, както и това, че като цяло не сме запознати с по-алтернативни форми на инвестиции, което прави подобен вид полица добре приета като инструмент за създаване на сигурност.

Ръст има и в здравните застраховки, като тук преобладават тези, правени от компании за техните служители, като това все повече се превръща в инструмент за задържане на кадри. Покачване има и в бизнес застраховките.

Какви застраховки сключваме най-често?

 

Последни новини
Още от Investbook