Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как се привличат висши управленски кадри в България

Дарина Пенева в Investbook, 07.02.2018

Темата за способни, квалифицирани хора специалисти е една от най-актуалните за момента за българския пазар. Един от водещите изводи, които могат да се направят на базата на проучването, проведено от Staton Chase на българския пазар е, че над 90% от топ-мениджърите споделят, че срещат трудности да намират хора на което и да е ниво в организацията. Това каза Дарина Пенева, управляващ директор на Stanton Chase България, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Александър Костадинов.

Става все по-трудно да се намират и привличат експерти в организациите, като този тренд се наблюдава през последните две-три години, допълни събеседничката. "Само преди две-три години основни теми за компаниите, като приоритетни за тяхното оцеляване, бяха поддържане на стабилен паричен поток, преструктуриране и теми по-скоро свързани с финанси и управление на процеси, а сега водещи сред топ 3 с нарастваща значимост, за да останат компаниите стабилни са темите за привличане и задържане на кадри".

Stanton Chase International е глобална компания, специализирана в директния подбор на персонал за позиции ниво среден и висш мениджмънт. Централата на компанията е в САЩ и присъства в цял свят - с над 70 офиса в  40 държави, поясни гостенката. "Близо сме до бизнеса в техните нужди да намерят кадрите, които са им нужни, за да водят компаниите напред и да постигат бизнес целите си". 

Реалисти ли са българските компании за своите възможности за растеж?

 

Последни новини
Още от Investbook