Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Бюджетът на София за 2018 е напълно постижим

Дончо Барбалов, зам-кмет на София по финансите, Investbook, 26.01.2018

Бюджетът на София за 2018 от 1, 556 млрд. лв е напълно постижим. Една трета от него е за инвестиции в развитието на града, а източниците са най-различни. Това каза Дончо Барбалов, заместник-кмет на София по финансите, в ефира на "Investbook" с водещ Александър Костадинов. 

"Естествено за немалко пари разчитаме на европейските програми - 330 млн лв. Към 200 млн. лв са средства от общината само за капиталовата програма, а данъчните ни приходи са в размер на 661 млн лв. Миналата година имахме 100% изпълнение на бюджета в приходната част. Смятам, че можем да постигнем същото и за тази година". 

По думите му над 580 млн.лв. ще бъдат отделени за капиталови разходи, а също така има и много разходи по поддръжка на града, на инфраструктрурата, които влизат в извънкапиталовата програма.

"37 млн. лв. са за улици, а 180 млн. лв. гласувани за поддържане чистотата на града. За образование имаме почти 400 млн. лв. Това е огромен финансов ресурс, който е точно за поддържане на цялата финансова структура". 

Барбалов посочи, че няма конкретно място, където да не достигат средствата.

"Това е една от нашите цели - навсякъде да удовлетворим максимално нуждите. На практика не мисля, че има област, която да сме недофинансирали". 

Последни новини
Още от Investbook