Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

След Давос - накъде води градираната рискова политика на Тръмп

Георги Коритаров в Investbook, 25.01.2018

Снимка: Freeimages Снимка: Freeimages

Тепърва ще видим как ще се отрази, как ще се посрещне и какво направление на сблъсък ще обозначи изявлението на Доналд Тръмп, направено на утвърдения икономически форум в Давос. Това каза журналистът Георги Коритаров в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Александър Костадинов.

"Все още продължава енергията и вълната от коментари и оценки на посланията на Си Дзин Пин от миналогодишния, 47-ми форум в Давос, насочени към идеята за глобализация. Дори сега, на тази 48-ма среща в Давос, политическият ръководител на делегацията, който е член на Политбюро на Китайската комунистическа партия, продължава със същия акцент".

Китай участва във форума с много знакова делегация от предприемачи и едри бизнесмени, допълни Коритаров. "Китайските средства за информация се спират върху изявления, като това на Ангела Меркел, която казва: Светът трябва да търси многостранни решения на общите ни проблеми. Подчертава се това направление на идеята за глобализация и за неотменността на глобализацията, като процес".

На този фон Доналд Тръмп предприема може би градирано рисковано политическо действие, подчерта гостът. "Това е градация, която до сега наблюдавахме по повод политическото му поведение по въпроса с Иран. По въпроса за Йерусалим като столица на Израел".

Вижте повече във видеото. 

 

Последни новини
Още от Investbook