Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Дигитализация на финаносовите услуги в България и по света

Калин Радев в Investbook, 21.11.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Българските финансови институции са доста стабилни и това им дава възможност да не бъдат толкова бързи в иновациите, защото се справят добре на пазара, в който оперират. Забелязваме забавени реакции. Това каза Калин Радев, главен изпълнителен директор на "Софтуер груп", в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

"Много от водещите финансови институции в България инвестират сериозно в иновации от години, но като глобален тренд сме леко изостанали. В последната година, обаче, започна тенденция към наваксване. Много от българските институции също се свързаха с нас и знаем, че планират интересни неща". 

Борбата с бедността е едно от основните неща, върху които се стараем да имаме сериозно влияние, каза още гостът. "Доскоро около 3 млрд. души нямаха достъп до финансови услуги. За последните 7 години вече са намалели почти до 2 млрд. Ние работим с едни от основните сили, които стоят зад тази кауза. Нашият принос се състои в това да им предоставим технологични решения, които да са достатъчно ефективни. Целта е да се управляват ефективно транзакциите и да се достигне до достатъчен брой хора. Така те ще бъдат включени във финансовата икономика и в в социалния живот по-добре. Дават им се възможности, които не са имали преди това".

Доколко са микро микрофинансиращите институции, които оперират в света и са клиенти на Софтуер Груп? Каква е спецификата на тяхната работа и как българската компания печели позиции в този пазарен сегмент?  Какви са последните глобални тенденции в областта на дигитализацията и в бизнеса като цяло? Какъв ще бъде следващият геймченджър, който ще промени света? Какви са съвместните проекти на "Софтуер Груп" с Фондация "Мелинда и Бил Гейтс"?

Последни новини
Още от Investbook