Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Връзката студенти-бизнес – базисен фактор, определящ бъдещето на страната

Кристиян Маджуров, председател на Студентския съвет на УНСС, и Александрина Желязкова, „Бакалавър на годината“ в учебното заведение, Investbook, 20.11.2017

Снимка: Pixabay.com Снимка: Pixabay.com

Към момента перспективите за развитие в България не са особено добри, но в страната има много можещи и знаещи млади хора, студенти, които искат да останат в страната, които искат да се развиват професионално.

Това каза в студиото на Investbook с водещ Димитър Вучев председателят на студентския съвет на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) Кристиян Маджуров. Гост в студиото бе и Александрина Желязкова, „Бакалавър на годината“ в учебното заведение.

Повод за гостуването на двамата в предаването бе проведената миналия четвъртък церемония по награждаването на „Студент на годината 2017“ в УНСС, медиен партньор на която бе и Investor Media Group.

По думите на Маджуров времената, в които студентите сами са търсили бизнеса, са безвъзвратно изминали, като сега самият бизнес, поради недостига на кадри, търси млади хора, които да назначи.

От своя страна Желязкова отбеляза огромната роля на инициативи като „Студент на годината“, както и редица други събития и конкурси, които насърчават младите хора да бъдат активни, като им дават не само теоретични знания, но и практически умения, изграждат толкова важния мост между образование и бизнес.

Като пример за форум, който помага на фирмите да достигнат до младите хора, Маджуров даде провежданите в УНСС „Дни на кариерата“. На последното такова събитие, проведено през май, са участвали над 450 компании, а около 800-900 студенти са си намерили работа.

Какво мотивира един млад и способен човек да избере да остане в България и да се развива професионално и личностно в нея?

Последни новини
Още от Investbook