Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Какво е бъдещето на цигарената индустрия

Джордж Маргонис, ген. мениджър Philip Morris България, в Investbook, 20.11.2017

Пазарът на тютюневи изделия, които отговарят на законовите изисквания, се развива добре в България и заслугата е на българските власти, които полагат големи усилия за справяне с незаконната търговия. Това каза Джордж Маргонис, ген. мениджър на Philip Morris България, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

"Philip Morris е една от водещите компании в България, благодарение на международно признатите си марки, но що се отнася до бъдещото развитие на пазара, нашата мечта и амбиция е създаването на бъдеще без дим. В тази си мечта ние не сме сами. И останалите международни компании също работят по такива алтернативи. Важно е да се отбележи и че международните регулаторни органи вече започват да възприемат идеята, че на пушачите трябва да им се предостави алтернатива от този вид". 

Това на практика се случва, и в ЕС, и в България, където вече властите създадоха и регулаторна и фискална рамка и среда, която информират за тези продукти и алтернативи, подчерта гостът. По думите му вече над 10 години Philip Morris инвестира в разработването на бездимни продукти - алтернативи на традиционните цигари. Инвестициите са огромни.

"В последните години Philip Morris инвестира над 3 млрд. долара в развойна дейност за тези продукти и около 1,5 млрд. долара в изграждането на производствени мощности именно за тези продукти". 

Как ще се промени бизнес моделът на компаниите в цигарената индустрия? Какво представляват алтернативните тютюневи изделия, които ще бъдат в основата на т.нар. бъдеще без дим? Каква е ролята на технологиите и как ще се внедрят иновациите в индустрията? Защо начинът на работа на индустрия вече се доближава до начина на работа на фармацевтичните компании? Как реагират потребителите на бездимните продукти? Каква част от традиционните пушачи вече са избрали бездимни продукти?

 

Последни новини
Още от Investbook