Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Медицината на бъдещето с индивидуални решения за пациента

Зоя Паунова в Investbook, 02.11.2017

Медицината на бъдещето ще бъде с фокус върху отделния човек, тоест индивидуално решение за конкретния пациент. Това заяви Зоя Паунова, изп. директор на AstraZeneca Bulgaria, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"През последните години AstraZeneca в глобален мащаб премина през сериозни предизвикателства, защото една част от зрелите ни продукти посрещнаха края на своя жизнен цикъл. Това ни изправи пред сериозни предизвикателства, но пък и ние извървяхме достойно един важен етап от нашето стратегическо израстване и ревитализиране на портфолиото. То се обогати със сериозните постижения на науката в четири терапевтични области, които третират важни социално значими заболявания - онкологични, сърдечно съдови, диабет, дихателни заболявания. В резултат имаме нови решения".

Новата ера, в която навлиза медицината и новите научни решения на фармацията, както и на технологиите, се ориентират към индивидуалния подход в терапията на всеки един пациент - индивидуално решение за заболяването, но за конкретния пациент, каза Паунова. 

По думите й инвестициите в медицина в България са доста сериозни през последните години. Тя коментира и инициативата „Мениджър на годината“ и ролята й за утвърждаването на компаниите.

Конкурсът "Мениджър на годината" извървя един дълъг, красив, устойчив път. Имах привилегията да бъда част от това пътешествие, каза събеседничката. "България има нужда от все повече съвременни ролеви модели, за да могат и младите хора да има кого да припознаят по отношение на израстването на сериозния бизнес в България, който вече има сериозна страна".

"Последните данни на Евростат поставят България на челни позиции по икономически ръст, например, който ще достигне тази година близо 4%, ще се задържи в тези граници и през следващата година. За последните 30 години безработицата не е падала на нива под 6%. Тези резултати мисля, че са повод за празненство и конкурсът "Мениджър на годината" ги отразява по великолепен начин, защото са плот на усилията на българския бизнес и на държавата - постоянно да има конструктивен диалог за решаване на проблемите". 

Последни новини
Още от Investbook