Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Предприемаческата среда в България - отблизо

Таня Кръстева в Investbook, 02.11.2017

В новото предаване на Bloomberg TV Bulgaria "Бизнес среща" ще бъдат представени лицата на българския бизнес - предприемачите и мениджърите. Ще видим и хората, които стоят зад малкия и средния бизнес. Той е гръбнакът на българската икономика, но звучи малко абстрактно. Ние ще се опитаме да му дадем лице. Това каза Таня Кръстева, водеща на новото предаване, в ефира на Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

Ще интервюираме доста предприемачи, за да ни кажат с какви предизвикателства се сблъскват те, каза Кръстева. "Надявам се да вдъхновим и много млади хора, за да запалим и поддържаме искрицата на предприемаческия дух в България".

"Когато някой има идея и вярва в себе си, той се справя. Минусите идват от средата, с която трябва да се сблъска - институциите, негативните нагласи на хората около теб, липсата на кадри в България, свързани и с проблемите на образованието. Но ако човек иска нещо, той неминуемо го постига". 

Един от основните проблеми на предприемачите в България е липсата на подходящи за вакантните им позиции кадри, коментира Кръстева. Тя подчерта, че когато се говори за проблемите на трудовия пазар, работодателите не трябва да забравят, че заплащането на професионалистите е само една част от факторите, които ги задържат на работното им място.  

Радвам се че след едно затишие има раздвижва фондовата борса, подготвят се и други проекти

"Големият проблем на предприемаческата среда в България е недоверието в институциите. Възнаграждението вече смятам, че не е чак такъв проблем, защото особено в столицата жизненият стандарт е съизмерим с този в други големи градове в Европа. Но институционалната криза е големият проблем".

Тук имат роля и телевизиите, подчерта събеседничката. "В предаването "Бизнес среща" ще покажем именно добрите примери. Защото информацията, която ни залива, е негативна. И имаме чувството, че средата, в която живеем е наистина ужасна и много неприятна. Представяме си, че навън, извън страната, ни чака нещо много по-хубаво. Нашата роля е да покажем и добрата страна на българската действителност". 

Очаквайте видео с целия коментар. 

 

Последни новини
Още от Investbook