Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как се развива имотният пазар в България

Теодора Даскалова, изпълнителен директор на Фоукал Пойнт Инвестмънтс, и Марио Захариев, основател на Феърплей Интернешънъл, Investbook, 25.10.2017

През последните три години имаше около 30% ръст на имотния пазар, което никак не е малко, защото и оборотите, и обемите се качиха много. Това коментира основателят на Феърплей Интернешънъл Марио Захариев в ефира на предаването „Investbook” с водещ Димитър Вучев.

„По принцип при криза строителното предприемачество първо пада и после се покачва. Надявам се, че качвайки се този имотен пазар, ще повлече и акциите на дружествата, занимаващи се с инвестиции в имоти. Вече има положителни резултати“.

Теодора Даскалова, изпълнителен директор на Фоукал Пойнт Инвестмънтс, от своя страна посочи, че е положително настроена за капиталовия пазар.

„Много положителна неща се случиха на пазара през изминалата година. SOFIX за една година година има около 27% ръст. На фона на предишни години е изключително благоприятно. Пазарът е активен“.

Кой е неприятният казус, свързан с Феърплей Интернешънъл и какво препоръчва основателят на компанията за предпазване от измами?

 

Последни новини
Още от Investbook