Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как социалните медии помагат на бизнеса

Виктор Динев, Beyond ID Studio, Investbook, 19.10.2017

Социалните медии помагат брандът да се приближи до потребителя, да може комуникацията да е по-близка, да може да се изгради една по-дълготрайна връзка, която да продължи в бъдеще. Това каза Виктор Динев от Beyond ID Studio в ефира на „Investbook” с водещ Димитър Вучев.

„Определено сериозен тренд е позиционирането на визуалното представяне в социалните медии. В тази връзка Instagram бележи сериозен възход през последната година“.

По думите му през изминалия месец мрежата е достигнала до 800 млн. месечни потребители и 500 млн. на дневна база, като интересното според него е, че всъщност тези цифри може би водят началото си от миналата година, когато се случили три важни промени в платформата.

Като една от тези промени Динев посочи добавянето на алгоритъм, подобно на Facebook, за да може информацията да достига до потребителите според техните интереси.

„Както и възможността за създаване на бизнес профил. Това ни помага, тъй като можем да разглеждаме статистика за поведението на нашите последователи в Instagram”.

Също така той добави, че вече може да се пуска реклама през самото приложение, като по този начин може да се надгражда над органичното достигане до потребители.

Кои са другите социални медии, които помагат на бизнеса?

 

Последни новини
Още от Investbook