Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Пощенските марки като инвестиция

Константин Пенков в Investbook, 18.10.2017

В България интересът към филателията е голям. В света има 150 млн. колекционера на пощенски марки. Филателията се нарежда на 5-6 място по доходност и интереси след нелегалните способи за забогатяване, като търговия с наркотици и оръжия, и след търговията с произведения на изкуството. Който веднъж види тази ниша, никога не се отказва. Това каза колекционерът филателист Константин Пенков в предаването Investbook  с водещ Димитър Вучев. Пенков гостува в студиото на Bloomberg TV Bulgaria по повод традиционния панаир на колекционерите в Палата №7, Международен панаир - Пловдив.

На изложението, който ще стартира в петък, 20.10.2017, и ще продължи три дни, ще бъдат валидирани много интересни издания на пощенски марки с различни тематики, каза гостът.

"Пощенските марки се използват все повече за инвеститорски цели. Обменът на писма по пощата намалява и пощенските марки се превръщат в инвестиция. За това пощенските марки се правят вече по-атрактивни, защото тяхната роля не е само за пощенска употреба".  

От какво зависи скокът на цената на една пощенска марка? Колко струват т.нар. куриози във филателията? Коя е най-скъпата марка в света? Коя е най-скъпата българска пощенска марка? Какво представляват т.нар. царски блокове, издавани от български царе и раздавани на официални лица и владетели по света? 

Последни новини
Още от Investbook