Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как може да се стигне до адекватни нива на пенсиите

Никола Абаджиев, Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), Investbook, 17.10.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българската пенсионна система върви по правилен път. Важното е да не променяме модела, а да го усъвършенстваме, да градим доверие в трите осигурителни стълба – задължително, допълнително и доброволно осигуряване.

Това каза в ефира на Investbook с водещ Димитър Вучев председател на Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО) Никола Абаджиев.

Чрез тристълбовия модел вървим по правилен път, но все още има грешки за отстраняване, трябва да се разшири обхвата на капиталовото осигуряване, и то не в конкуренция с първия стълб. Нужно е координирано решение и чрез трите стълба, трябва да се повиши доверието в тях. Само тогава могат да се постигнат адекватни нива на пенсиите.

Днес (17 октомври) БАДДПО проведе Юбилейна международна конференция на тема „Еволюция на пенсионните модели” по случай 20 години от основаването си, медиен партньор на която бе Investor Media Group. 

В разговора бяха дадени подробности от събитието, както и бе направен анализ на състоянието на българската пенсионна система.

 

Последни новини
Още от Investbook