Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Заплахи и предизвикателства пред НАТО

Пламен Манушев, вицеадмирал, Investbook, 11.10.2017

Русия е източник на нестабилност и несигурност в момента. Това каза Пламен Манушев в интервю на бизнес редактора Таня Харизанова за предаването „Investbook” с водещ Димитър Вучев.

Манушев е депутат от ГЕРБ и вицеадмирал от Военновъздушните сили, който бе избран за заместник-председател на Политическия кабинет на Парламентарната асамблея на НАТО.

„Убеден съм че Русия няма да тръгне да атакува България например, но в Черноморския регион наистина има несигурност - с тези огромни оръжейни сили, с авиацията и медийната война включително“.

Като нови заплахи и предизвикателства пред НАТО, цитирайки генералния секретар на Алианса, той посочи тероризма, киберсигурността, отношенията с Русия, обстановката в Черноморския регион, която „не е спокойна и не е каквато беше преди 2014“, рисковете и заплахите от юг.

По думите му НАТО ще продължи политиката на отворени врати за Западните Балкани и подкрепа за тяхната евроатлантическа ориентация.

„Мир на Балканите може да има, когато държавите са членове на този съюз и изчезнат източниците на несигурност и недоверие“. 

Последни новини
Още от Investbook