Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Българският бизнес и системната интеграция

Иван Житиянов, директор Системна интеграция в Telelink, Investbook, 04.10.2017

Системна интеграция означава интегриране на различни компоненти в една система, така че тя да върши това, за което е предназначена. Това каза Иван Житиянов, директор Системна интеграция в Telelink, в ефира на „Investbook” с водещ Димитър Вучев.

По думите му преминаването към облачната инфраструктура е промяна в мисленето на хората, промяна на модела, който споделя отговорността между клиента, доставчика на облачна услуга и интегратора.

„Това, което виждаме на българския пазар, и не само, е че хората наистина започват да разбират, да виждат ползата и облачните услуги са привлекателни за тях“.

Житиянов посочи, че се наблюдава доста сериозна инициатива от страна на публичния сектор за дигитализация, електронизация, електронно правителство и т.н.

„Така че не правим разлика между голяма частна организация и голяма публична организация“.

Според него данните са следващото голямо нещо в ИТ сферата.

„В света на системната интеграция повечето западни компании започват да се трансформират от системен интегратор в цифров интегратор. Именно натам се движим ние – един системен интегратор може да помогне за това, като започне да разбира повече от бизнеса на хората и да започне да анализира как тези данни могат да бъдат използвани в помощ на бизнеса“.

 

Последни новини
Още от Investbook