Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Що е то премиум сегмент в стоматологията

Петър Дучев, собственик на дентална клиника, Investbook, 19.09.2017

Още от основаването на нашата дентална клиника се насочихме към т.нар. „премиум сегмент“. Оказа се, че доста неща трябва да се научат, има доста голяма разлика със стандартната зъболекарска практика. Например има изискване клиника в този сегмент да има частен паркинг, както и да разполага с достатъчно пространство за хората, желаещи да пробват премиум услуга.

Това каза в ефира на Investbook с Димитър Вучев собственикът на денталната клиника Dental Clinic Petar Duchev д-р Петър Дучев.

Докато например хигиенните инстанции изискват минималната площ на един зъболекарски кабинет от 9 кв. метра, то нашите кабинети са по 82-23 кв. метра. Така на 420 кв. метра площ се помещават 3 кабинета и една операционна, което води до избягване на струпване на хора, на голямо изчакване“, допълни госта в студиото.

Базисна тенденция, проправяща си път вече и в България, очертана д-р Дучев– все повече се върви към зъболекарска грижа, насочена към поддържане на устната хигиена, а не на лекуването на конкретни проблеми.

Каква е клиентската група на клиника като тази на събеседника в предаването?

Как ще се развива сектора на премиалната дентална медицина?

 

Последни новини
Още от Investbook