Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Наесен с песен – очакванията от новия политически сезон

Милен Любенов, преподавател в СУ, Investbook, 01.09.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Първите сто дни на новото правителство на ГЕРБ бяха наситени с много противоречия и скандали, които изостриха политическото напрежение в страната. По отношение на законодателството, на работата на Народното събрание, не видяхме кой знае каква динамика по отношение на внесени законопроекти. Предполагам, че сега, през следващите месеци, това ще бъде компенсирано.

Това посочи в Investbook с водещ Димитър Вучев политологът и преподавател в Софийския университет Милен Любенов.

„Днес (1 септември) започна новата парламентарна сесия и както обикновено фокусът е насочен към политическите декларации на политическите групи. Днес видяхме, че те са доста консенсусни, особено що се отнася до предстоящото европредседателство. Моите очаквания са има съгласие и да няма противопоставяне между основните политически партии“, прогнозира госта в студиото.

„Разбира се, ще има и моменти на политически сблъсък в няколко посоки, например по отношение на внесения от правителството проект за антикорупционен орган. Тук може би ще има политически дебат и сблъсък, който обаче е по-скоро тактически между БСП и ГЕРБ“, добави още той.

Има ли перспективи за нови избори след европредседателството?

Отговор на този и други въпроси, както и пространен анализ на темата за динамиките на политическия небосклон бяха дадени в продължението на разговора.


 

Последни новини
Още от Investbook