Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Около 30% от компаниите в България използват коучинг

Даниела Анева в Investbook, 31.08.2017

Даниела Анева, акредитиран коуч. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Даниела Анева, акредитиран коуч. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Около 94%-96% от компаниите в САЩ използват коучинг, а в Западна Европа - 84%-86%. В България - около 30% използват коучинг. Има доста голям ръст, но и голям потенциал. Това каза Даниела Анева, акредитиран коуч, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "Коучингът е професия, която се представя пред света от преди 30 години в САЩ и в основата й стои управлението на промяната". 

"Във всяка една професия може да влезе коучинг подходът, но професионалистът по коучинг се занимава само с това, преминал е през сериозен сертификационен процес и обучение за това как да управлява промяната в бизнес процесите".

Съвременните методи вече изключват мениджмънта в стария му вид и големият процент от организациите се стремят към лидерство. А лидерството се постига чрез мотивация, чрез стимулиране на хората и коучнингът подходът изважда иновацията, креативността, уменията, потенциала в хората, обясни гостенката. "Точно това правим ние - въоръжаваме с тези умения и инструменти този бизнес".

Последни новини
Още от Investbook