Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Бъдещето на IT услугите в ютилити сектора

Цветанка Георгиева в Investbook, 30.08.2017

IT и ютилити браншът са тясно свързани. Доскоро ютилити компаниите не бяха от първите, които внедряваха, каквито и да са технологични промени. Това каза Цветанка Георгиева, изп. директор на ЧЕЗ Информационни и комуникационни технологии България, в Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "Това е доста консервативен сектор".

"Едва последните проучвания показват, че новите предизвикателства във връзка с либерализирането на пазара - динамичните законови промени, непрестанно нарастващите изисквания на потребителите на тези услуги - изискват секторът да се приспособи. Този сектор, като такъв, който едва ли не последен въвежда технологични промени, се очаква до две-три години да стане един от секторите, които най-бързо ще станат пионери във внедряването на новите технологии".

ЧЕЗ ИКТ е една от най-младите фирми в групата на ЧЕЗ България и е създадена във връзка с промяната на модела за предоставяне на услуги в областта на информационните технологии за групата на ЧЕЗ, предимно за обслужване на клиентите в рамките на групата в България, каза събеседничката. 

"Стартирахме 2015 година с един стратегически проект за прехвърляне на всички корпоративни, информационни системи от Чехия в България, което бе първото голямо предизвикателство за нашата голяма фирма. Последната фаза на проекта приключи тази година и вече можем да кажем, че всички информационни системи - корпоративни и локални - са в България. Обслужват се от колеги от България и партньорски организации, всичко на местно ниво".

Какво наложи създаването на компанията? Какво представлява новият модел на обслужване на клиентите на компанията? Как дигиталната трансформация ще даде ново оръжие на бизнеса?

Последни новини
Още от Investbook