Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Акциите в САЩ търсиха посока

Пазарен коментар на Сю Кийнън, Bloomberg Ню Йорк, 24.08.2017

Акциите в САЩ са с противоречиво представяне, докато доларът расте, а доходността по държавните ценни книжа се увеличава. Това става на фона на факта, че пазарите срещнаха предпазлива реакция по време на спора за таван на дълга и преди речите на говорителите в Джаксън Хол. Цените на петрола спаднаха след като се усили тропическата буря в Мексиканския залив. Но, като цяло това бе ден, в който акциите търсеха своята посока. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнън, Bloomberg Ню Йорк, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Индексът S&P 500 се колебае между печалби и загуби с лек обем на търговски операции – 16% по-надолу от средното месечно ниво. Технологичните акции поведоха загубите. Търгуваните в Ню Йорк фючърси на петрола се понижиха до 47 долара за барел. Фючърсите на природния газ, от друга страна, увеличават цената си. Бурята, която се очаква да се усили до мощен ураган приближава към Тексас, където са разположени много петролни рафинерии".

След като инвеститорите няма с какво да търгуват, те се фокусираха върху три събития, които имат потенциала да определят пазарните настроения в следващите дни, каза още Кийнън. "Изказванията в петък от гуверньора на Фед Джанет Йелън и президента на ЕЦБ Марио Драги може да ни дадат информация за времевия диапазон на намаляването на стимулите след все по-сериозните признаци, че инфлацията не се ускорява в основните икономики".

 

Последни новини
Още от Investbook