Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Интелигентни решения и промени на имотния пазар в България

Георги Захариев в Investbook, 10.08.2017

Георги Захариев, основател на Green Sofia Apartment. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Захариев, основател на Green Sofia Apartment. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трябва да говорим за малко по-различен пазар от този, който беше преди кризата, защото сега имаме по-мъдри играчи, хора, преминали през фалит или загубили голям капитал и инвестират интелигентно. Това каза Георги Захариев, основател на Green Sofia Apartments, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.  

"Имаме развитие и на един много интересен сектор - на чужденците в България. Те вече живеят тук, а не идват като туристи. Те имат малко по-различни изисквания към мястото, което ще обитават". 

До някаква степен пазарът е разумен, логичен като развитие, но много зависи от това как продавачи и купувачи ще продължат нататък и доколко техните консултанти ще им дадат правилните решения, каза гостът. 

"България вече е на световно ниво в сектора на апартаментите за краткосрочен наем. Цените са доста над цените напр. в Албания и Македония, защото сме огромен играч на туристическия пазар. Ние сме почти на нивото на Хърватия и доста над нивото на Румъния".

В момента в София има 1600 хотелски апартамента, каза още събеседникът. "Това е солидна бройка и не расте съразмерно с броя на туристите в столицата. Много фирми, които подхождат несериозно към този вид дейност, ще излязат от пазара. Но се появяват нови, които оптимизират дейностите и предлагат професионални услуги. За тях има място". 

Какво се промени, за да стигне пазара до момента, когато се правят "интелигентни" ходове? Как хотелските апартаменти (апартаментите за краткосрочен наем) променят и профилират пазара? Какво трябва да имаме предвид, когато решим да се включим на пазара на хотелските апартаменти? Защо този сегмент трябва да се възприема като високорисков?

Последни новини
Още от Investbook