Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Договорът ни с Македония – победа за американската дипломация, ключова и за България

Костадин Костадинов, лидер на ПП Възраждане, Investbook, 04.08.2017

В последните 27 години всички правителства в България действаха на марионетен принцип, като на практика нямахме самостоятелна външна политика. Договорът с Македония по същество представлява една голяма победа за американската дипломация, но от нея имаме огромна полза и ние.

Това коментира в предаването Investbook с водещ Димитър Вучев лидерът на политическа партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Според госта в студиото това е продължение на политиката на САЩ да изолира Сърбия, която е сериозен проводник на руското влияние на Балканите, започнала още с началото на разпада на Югославия и влизането на етнически сръбската държава Черна Гора в НАТО.

От това имаме интерес и ние, трябва да се възползваме то това, за да продължим процеса на интеграция, да засилваме рехавостта на нашата граница, да изпълним това, за което умряха хиляди български войници, посочи Костадинов.

По думите му обаче България не трябва да се успокоява от това, че нейните национални интереси се спиват в тези на „големия брат“, защото това може рязко да се промени, а да продължава да работи по приобщаването на Македония.

 

Последни новини
Още от Investbook