Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Непознатата българска история отваря вратите си за всеки един от нас

Историците Ангел Златков и Стефан Кичев гостуват в Investbook, 28.07.2017

Проектът „Моята българска история“ е проект, финансиран от фондацията Move.bg, чиято цел е да популяризира нечуваната, неписаната, недокументираната българска история. Тази история, която, поради една или друга причина, е била оставена скрита за широката публика.

Така в студиото на Investbook с водещ Димитър Вучев историкът Стефан Кичев описа проекта „Моята българска история“. В предаването гост бе и Ангел Златков, като двамата гости са част от екипа на въпросната инициатива.

„Това се случва чрез кампании. Миналата кампания беше посветена на жените в българската история, допринесли с нещо, но останали неизвестни за нас. Сегашната ни кампания, върхи която сме се фокусирали, е за успелите българи в чужбина. Това са такива, изгонени от страната заради комунистическия режим или сами решили да избягат оттук, за които не знаем нищо, но за сметка на това са световно признати с изключителните си дела из целия свят“, добави Кичев.

„Аудиторията, която целим, практически е всеки един българин, независимо къде се намира. Това е така, защото историята не е само опис на различните политически събития, тя е историята за хората, за всеки един от тях. В този смисъл българската история е историята на всеки един българин, независимо къде се намира той“, каза от своя страна Златков. 

Последни новини
Още от Investbook