Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

30 дни, променящи всекидневния живот към по-добро

Лазар Радков, Live to Lift, Investbook, 27.07.2017

Каузата „30 за 30“ цели да мотивира 1 млн. българи да тренират ежедневно 30 дни поред. Подехме я, защото според общоевропейско изследване от 2014 българите сме на „неверояното“ последно място по физическа активност, а в същото време сме на първо място по пушене и по сърдечно-съдови заболявания.

Така обобщи инициативата, подета от Live to Lift основателят на проекта Лазар Радков. Предаването е Investbook с водещ Димитър Вучев.

„Каузата ни е стимулираме тези 72% от българите, които не спортуват, да започнат да правят нещо, да се движат всеки ден“, каза още гостът в студиото.

„Ако се „счупваш“от трениране всеки ден, няма да издържиш и седмица. Идеята е това движение да е например разходка в планината, танци или игра на футбол с приятели. Идеята е да се грижим за тялото си било чрез натоварване, било чрез разпускане“, допълни той.

А въпросът е защо всеки ден? „Според различни изследвания, които показват, че ако правиш нещо в продължение на 30 дни, има голям шанс това нещо да се превърне в твой навик“, посочи Радков.

Последни новини
Още от Investbook