Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Какви грешки допускаме при търсене на работа

Росица Радоева в Investbook, 26.07.2017

През последните години статистиката показва, че над 22 млн. души са измамени от трафиканти и България е на 10-то място в Европа за хора, които са подлъгани и принудени да заминат в чужбина. Ние отправяме апел  към всички, които искат да заминат в чужбина, защото голяма част от позициите не отговарят на това, което се описва в обявата. Най-правилното нещо е поне да се погледне в корпоративния сайт, на телефона или да се свържат с международните институции и организации за борба с трафика на хора. Това каза Росица Радоева, мениджър на Rabota.bg, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Най-големият трафик на хора за България идва от Чехия, Гърция, Румъния, Италия и Испания". 

Rabota.bg се стреми да бъде лоялен посредник между компаниите и кандидатите и от 2010 година насам се наблюдава тенденцията, че хората не обръщат достатъчно внимание на обявите за чужбина, каза събеседничката. "Трябва да се обръща внимание на обявите за чужбина, които често не са достатъчно точни и ясни. Оставят се дори телефони и мейли за връзка, който не отговарят. Основен индикатор, който трябва да се следи е мейлът да бъде корпоративен".

"Кандидатите за работа не обръщат внимание и на грешки в описанието на самата позиция, както и на често неадекватното, фрапиращо заплащане, обявено за неквалифицирана работна ръка".

Последни новини
Още от Investbook