Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Към кои сектори имат интерес чуждестранните кандидат-инвеститори

Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Investbook, 21.07.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В Българската агенция за инвестиции (БАИ) са постъпили десетки запитвания от страна на чуждестранни кандидат-инвеститори в българската икономика. Голяма част от тях са свързани с сектора за производство на авточасти на големите автоконцерни, много са и запитванията относно възможностите за инвестиция в аутсорсинг сектора и сферата на високите технологии.

Това се разбра от думите на госта в студиото на Investbook с водещ Димитър Вучев – изпълнителният директор на Българската агенция за инвестициите Стамен Янев.

„Тези запитвания разкриват потенциал за привличането на над 1 млрд. лева чуждестранни инвестиции и за създаването на над 3 хил. работни места“, каза още той.

„Целта на Българската агенция за инвестиции е да продължим да да бъдем активни, да бъдем съществена част от политиките, които се формират, да се превърнем в „точка на контакт“ по отношение на чуждестранните инвестициите“, представи целите на ръководената от него организация Янев.

По думите на госта в студиото колкото е важно и самото привличане на даден инвеститор на първо място, толкова е важна и базисна последващата грижа за него, за да може той да остане и да реинвестира капитала си.

 

Последни новини
Още от Investbook