Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Индия – пример за негативните последствия от ограничаването на кеша

Владимир Сиркаров в Investbook, 03.07.201

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Индия е ключов пример за опитите за борба със сивата икономика чрез ограничаване на кешовите разплащания. Отскоро бяха взети такива мерки, като се вижда, че ефектите са много негативни. Процесите в страната, разбира се, са много комплексни, но със сигурност и ограничването на кеша оказва негативно влияние.

Това коментира в Investbook с Димитър Вучев ководещият на шоуто за икономика и финанси по Bloomberg TV Bulgaria Boom&Bust Владимир Сиркаров.

„Резултатите от тази политика са доста плачевни, защото Индия изпитва сериозни затруднения от икономическо естество. Мнозина казват, че процесите в страната са много положителни, като Индия се превръща в потенциален икономически център в глобален мащаб. Но монетата има и своята обратна страна“, посочи още той.

„Критиките срещу правителството в Ню Делхи гласят, че се вижда все по-голямо стагниране в икономическото положение, все повече бизнес организации започват да се оплакват от невъзможността за намиране на квалифицирана работна ръка, а регулатроните режими изключително много утежняват бизнес процесите в Индия“, добави Сиркаров.

Какви са другите отрицателни ефекти от ограничаването на кеша в Индия?

Продължението на разговора с обстоен анализ на въпроса, вижте вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook